Projectpartners

Grensoverschrijdende synergie…

handshake-650x250

02Land-Niedersachsen-Logo

Nedersaksen is de deelstaat met de meeste „buren”. Niet alleen de Duitse deelstaten Bremen, Hamburg, Schleeswijk-Holstein, Mecklenburg-Voorpommeren, Brandenburg, Saksen-Anhalt, Thüringen, Hessen en Noordrijn-Westfalen grenzen aan Nedersaksen, maar ook de Nederlandse provincies Overijssel, Drenthe en Groningen. Nedersaksen is de op een na grootste deelstaat van Duitsland en heeft ruim 7,9 miljoen inwoners.

www.niedersachsen.de

Linie

02logo_landkreis_leer

De Landkreis Leer grenst aan Nederland en ligt geografisch gezien in het noordwesten van Nedersaksen en in het zuiden van Oost-Friesland. Het Zentrum für Arbeit-Jobcenter van de Landkreis Leer is de leadpartner van het project „Op de weg van Anne Frank” en verantwoordelijk voor de uitvoering ervan.

www.landkreis-leer.de

Linie

03drenthe

Drenthe is een provincie in het noordoosten van Nederland. Drenthe grenst in het zuiden aan de provincie Overijssel, in het westen aan de provincie Friesland, in het noorden aan de provincie Groningen en in het oosten aan de deelstaat Nedersaksen.

www.provincie.drenthe.nl

Linie

04logo-oldambt

De gemeente Oldambt is een Nederlandse gemeente in het oosten van de provincie Groningen. De nieuwe gemeente ontstond op 1 januari 2010 doordat de gemeenten Reiderland, Scheemda en Winschoten bestuurlijk werden samengevoegd tot één gemeente.

www.gemeente-oldambt.nl

Linie

05-logo w'bork 2011-PMS281+260

Op het terrein van het voormalige doorgangskamp Westerbork is in 1983 Herinneringscentrum Kamp Westerbork  geopend. Naast een omvangrijke tentoonstelling biedt het centrum ook veel informatie over de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog en de omstandigheden in Kamp Westerbork. Het Herinneringscentrum verkoopt ook een zeer ruime sortering boeken en dvd’s over deze thema’s. Het monument met de 102.000 stenen bevindt zich op de voormalige appelplaats van het Kamp. Het is daar op initiatief van oud-gevangenen geplaatst. Iedere steen staat symbool voor één mens die vanuit Westerbork naar de vernietigingskampen is gedeporteerd.

www.kampwesterbork.nl

Linie

06logo-aksr

De vereniging „Arbeitskreis Schule Rhauderfehn“ zet zich met hart en ziel in voor werklozen en benadeelde mensen. De doelstelling is niet alleen jongeren van de straat te halen maar ze ook te kwalificeren en te begeleiden naar duurzaam werk. Verder worden mensen die langdurig werkloos zijn en mensen die een uitkering ontvangen in reïntegratietrajecten opgenomen. Door deelname aan internationale ontmoetingen draagt de vereniging haar steentje bij aan een betere verstandhouding tussen de volkeren.

www.aksr.de

Linie

07logo-EDR

De Eems Dollard Regio is de noordelijkste regio langs de Nederlands-Duitse grens.
De EDR is in 1977 opgericht. Het bestuur is gevestigd in Bad Nieuweschans in Nederland.
De EDR heeft zich ontwikkeld tot een Nederlands-Duits ontmoetingscentrum waar grensoverschrijdende evenementen en andere activiteiten plaatsvinden en waar ook talrijke projecten worden geïnitieerd en uitgevoerd.

www.edr.eu

Linie

Mede mogelijk gemaakt door


Het project "Op de weg van Anne Frank 'is voltooid.
Deze website documenteert het projectwerk en presenteert de resultaten aan het publiek.